Girls.

Är så trött.

Var ute på stan igår med Ebba, Amanda och Jonna. Det var roligt, tog en massa skeva bilder och jag blev väldigt full, och Amanda började skela med ögonen som vanligt. Lyckades försova mig imorse igen, så klantigt men vi blev klara snabbt och det var otroligt skönt. Nu är jag ledig ändå tills på måndag, woho!

Har verkligen haft det skitroligt idag med tjejerna. Vi satt på Kina och käkade i seriöst 2h, eller vi skrattade mer än vad vi åt. Jag har kramp i magen och i  kindmusklerna, jag har haft så kul idag åt absolut ingenting. Eller jo, åt en snubbe med en äcklig liten hårslinga i nacken, bl a. Trodde aldrig att  bakisdagar kunde bli roligare än faktiska festkvällar.


Sitter nu tillsammans med brudarna, håller på och tvättar (naturligtvis så hade jag tagit fel på datum igår och fick gå upp igen med mn 6 tons IKEA-kasse ifrån tvättstugan), samtidigt som vi spelar lite tv-spel, dricker öl och äter bullar. Jag har shoppat lite strunt idag också, en jättemysig kofta (som iförsig måste bytas då den var sönder) lite underkläder och en tröja. Ja, för det var ju väldigt intressant.

Jävligt tråkigt att Ebba och Jonna åker hem imorgon, har som sagt haft överdrivet roligt med dom den här helgen, men får hoppas att det inte dröjer allt för länge tills dom kommer upp igen. Ina skulle dyka upp någon vecka i februari, det blir nice, saknar henne som tusan.


Vi fick lite fina bilder ifrån igår också, hoppas att det kommer några ännu finare ikväll och med finare menar jag naturligtvis att vi ska få Amanda att skela så mycket det går.

Alla brudarna hade färgat håret med.



                                                                                     
 
Vaniljglass med soya.

Jasmine: Håhå, titta det ser ut som celler!!

Amanda: Vaaa? Nääe, det ser ut som pizza...


Funderingar.

Jag undrar hur många liter vatten jag har druckit i hela mitt liv hitills, hur många timmar jag sammanlagt har spenderat på toaletten, eller sovandes. Hur många namn, nummer, texter och melodier som finns i mitt huvud. Om det finns ett begränsat utrymme för hur mycket information som får plats och om det finns och det blir överbelastat vad är då det första som försvinner, de första orden man någonsin lärt sig eller de orden man mest sällan använder?

Och till Ida: Ja, knivarna är hanar och gafflarna är honor. Helt säkert, det känns rätt. Man kan nog komma på en massa roliga metaforer om det där, om man orkar.

Vaknade som en skott kl 11.00 idag och kände att det inte var någonting som stod rätt till: jag var utvilad. Upptäckte vad klockan var och att jag hade missade samtal, sms och lyckats stänga av klockan i sömnen. Lyckat. Kom till skolan och repade igenom Roberts idé till hans karaktärsarbete, träffade Karl David (som spelar rektor Johan Bergman i filmen) som hade lite funderingar på skjortor tills imorgon då vi spelar in den allra första scenen som visas i filmen (vi spelar alltså inte in i kronologisk ordning för er som inte visste det), där Johan sitter på konferens med två något arroganta skolverksinspektörer - som spelas av Roland Svahn och Annelie Karlsson, som är raka motsatserna i verkligheten så det blir intressant att se hur de tar sig an sina karaktärer.

Det blir ingen bio för mig ikväll, får se The curious case of Benjamin Button nästan vecka istället. För ikväll så kommer nämnligen Jonna hit ifrån Visby och Ebba ifrån Oskarshamn. Har nyss varit på systemet och köpt lite öl, men ska ta det allmänt lugnt ikväll då jag börjar jobba 07.30 imorgon bitti. yey. Hade tänkt att kombinera tvättning och fest ikväll, det är beprövat och det fungerar. Medan tvätten är i maskinen och i torktumlaren hinner man ner på krogen och ta en öl. Det är en av fördelarna med att bo nära stan, har jag upptäckt.

Jag tycker redan mycket bättre om MD's senaste skiva, Never seen the light of day, it keeps getting better.

Såg avsnitt 3 av Lost igår, känner mig så hemsk då jag senast igår kväll sa till Micke att jag hoppades på att röd-totten skulle försvinna ifrån serien så snabbt som möjligt, och så faller hon ned blodig det sista som hände igårdagens episod. Fast jag gillar henne fortfarande inte. Skönt att få lite mer info om Charles Whitmore, den mannen har varit lite av ett elakt mysterium tills nu, eller det är han väl fortfarande men varför han så gärna vill åt ön har blivit lite mer klart.  



Foto: Robert Wagner

Adjö.


Mando Diao - recap.

Mm, ätit semla och druckit té med Filip. trevligt-trevligt. 

Fick hem mina två beställda Mando Diao plattor idag från CDON, Hurricane Bar och Never seen the light of day, varav den förstnämnda jag ägt men tyvärr blivit bestulen på (tur att asen inte tog det signerade skivfodralet till!) för några år sedanAllra första gången jag någonsin hörde Mando Diao var 2002, jag var tillsammans med Jennie och Sofi hemma i mitt rum på Koppar.v. i Kallhäll och vi glodde på Ztv, som alltid, och en svart/vit video börjar spela Mr Moon. Samma år på hösten köpte jag deras första skiva Bring em' in - och den lyckan av att sitta hemma i köket, när det regnade och lyssna på sheepdog var obeskrivlig. Nu låter kanske det här väldans överdrivet och det är det säkert men jag är rätt överdriven, so I'll just keep goin'. Jag har tappat räkningen på hur många spelningar med dom jag har sett. Allra första låten jag spelade gitarr till, för folk, ever, in my entire life var Mr Moon på sommaravslutningen i nian (tillsammans med Jennie på bas, Sofi på synth och Tessan as the little drummergirl.  2004 var året då jag för första gången såg dom live, var på Nalen i Sthlm. Det var jag, Jennie, Sofi och Sofi's syster Camilla och hennes påg Johan. Det var en 25+ spelning men vi hade blivit lovade av ticnet att Camilla skulle fungera som målsman den här kvällen och skulle hålla koll på oss så att vi inte köpte något ifrån baren. Men ville vakten släppa in oss? Jag fick några raseriutbrott  och tillslut lyckades vakten övertygas (troligtvis inte av mig) att vi skulle sköta oss och vi fick komma in. Var och kikade runt lite och fann mitt gamla Lunarstorm acc, där jag skrev dagbok väldigt ofta. Har skrivit ifrån den kvällen:

"Okej. Så här ligger det till. Ca klockan 21.00 så kommer jag, tillsammans med mina goa vänner Jennie & Sofi och Sofi's syster Camilla och hennes påg Johan, att stå (eller sitta, det är lite oklart än) mitt framför ( eller kanske lite åt höger eller vänster hur som helst) mina drömmars pojke, rättelse man... Gustaf Norén.

Alltså kortfattat.

...

JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL! JAG SKA SE MANDO DIAO IKVÄLL!


Ja ungefär sådär. Okej, tack, hej! :)" 


Lite pinsamt att jag skriver och uttrycker mig på exakt samma sätt 4 år senare.

Det var riktigt grymt bra, de bästa konserterna jag varit på har varit med just dom, dom är sjukt grymma live. Dock, sista spelningen jag var på (också på Nalen) tillsammans med Sofi för bara något år sedan, kändes det som att de tappat stinget. Det kändes inte som att dom ville vara på scenen och inte som att dom ville att vi skulle kolla på dom heller. Sen vet jag inte om det faktum att jag hade nästan 40 graders feber och var allmänt bedövad av värktabletter och alkohol hade någonting med saken att göra men jag och Sofi kände oss mest omkringskuffade av kåta 15-åringar som precis hade köpt skivan och nästan lärt sig alla låtarna utantill, så vi spenderade den kvällen i baren. Jag är inte bitter.

Dom har en ny skiva som jag har beställt och får hem i brevlådan någongång i februari. Måste säga att Never seen the light of day ,inte var vad jag hade förväntat mig. Den var inte dålig på något sätt, bara inte så jag minns dom. Men så är det ju, vi blir äldre och får nya erfarenheter och nya historier att berätta. Men någon skitig garagerock och några YEAHYEAHYEAH's, fanns inte med. Maybe it'll grow on me?


Jobbjobbjobb.

Sitter på jobbet nu, vi fick ta en sen lunch idag för vi hade möte tillsammans med Ingemar Janeo, en asskön snubbe som jobbar mycket med reklamfilm och gör nyhetsrepotage för bl a Tv4. Han har blivit lite av vår konsult i den lätt förvirrade filmvärlden. Några av våra elever kanske ska få möjlighet att få följa med honom ut på repotage och, något som jag är sjukt peppad på, se en riktig greenwall inspelning. Jag och Micke snackade idag om att öppna en filmblogg, där vi skriver dagbok om projektet och lägger upp bilder och kanske några filmklipp. Lika bra att försöka marknadsföra det så tidigt som möjligt, liksom.

Är riktigt sugen på bio (skulle lätt se twilight igen), Robert och några av hans vänner ska se "The curious case of Benjamin Button" på fredag, också en film jag väldigt gärna vill se. Jag har ofta undrat hur det skulle vara att leva baklänges, en förutsättning för att det skulle kunna kännas gött hade ju varit att alla faktiskt levde så, inte bara jag då. Men vi får se, jag har höga förväntningar på filmen och Brad Pitt är en sjukt begåvad skådespelare. Det är kanske inte det första jag tänker på när jag hör namnet Brad Pitt, kvinnornasdrömkarl och Brangelina - skvallerpressens älskling, ligger lite färskare i minnet. Men så fort jag faktiskt ser en film med honom så blir jag blown away, på riktigt. Han är en begåvad karaktärsskådespelare och gör aldrig samma sak två gånger. Så det ska bli intressant.
Hm, jag borde få gratis biobiljetter nu när jag skriver sånna utsökta filmrescensioner i min blogg tycker jag.


Längtar sjukt mycket till 3.e avsnittet av Lost, det borde komma idag eller imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska göra efter 2010 då det slutar att sändas för gott, gå in en depression som efter sista Harry Potter- boken? Att bero på det, när kommer Halvblodsprinsen ut på bio egentligen? Blir aningen pissed att dom inte släpper den i december eller åtminstone på hösten, nej kör våren och sommaren, för det är då man helst av allt vill se en film som utspelar sig 80% på vinterhalvåret + att det är mycket mysigare att gå på bio på vintern. Inte för att dom på något sätt förlorar tittare direkt. Men ändå lite elakt för oss som väntar.

Måste återgå till jobbet nu, kanske skriver lite senare.


Twilight.


Jag har inte tidigare förstått den svärmiska hysterin för det nya stjärnskottet och Twilight's manlige huvudrollsinnehavare, Robert Pattinson, "vadå, ska han vara snygg eller?". Jag gjorde senast det misstaget någongång på nittiotalet då jag tyckte att min vän Jennie var allmänt skum som hade en bild på Leonardo Dicaprio i sin skolbänk i mellanstadiet (och efter att jag faktiskt hade sett titanic så var hela mitt rum tapetserat med hans ansikte, jag fick t o m hennes bild). För man kan inte ens försöka att inte bli åtminstone lite förälskad i Edward Cullen, för det är det man blir, man blir kär av Twilight. När jag var yngre misstog jag ofta den här typen av kärlek som riktig och förlorade mig i den men nu vet jag bättre. (?) 
Twilight är den bästa filmen jag sett på länge, den var magisk, mystisk, romantisk, dramatisk - inte så särskilt skrämmande dock så valet att kalla det skräck (på Västerviks biograf) kanske inte riktigt kändes helt rätt, några av herrarna i sällskapet blev märkbart besvikna. Dom var iförsig mer intresserade av att så snart som möjligt komma hem till sina datorskärmar så jag vet inte riktigt hur mycket deras åsikt faktiskt borde räknas.  Kristen Stewarts framträdande i den här filmen har jag något splittrade åsikter om, hon verkade ha fastnat totalt i ett uttryck. Ingrid Bergman sade en gång att om man inte har någon känsla eller minne att fly till när man agerar är det bästa att bara vara tom. Så det kanske var det hon höll på med? Vad vet jag, det fungerade hur som helst. Det enda jag verkligen kan säga helt ärligt att jag inte tyckte om med filmen var slutet. Varförvarförvarför förstöra ett sådant perfekt slut där man fortfarande hade kunnat ana, någonstans långt inne, att en tvåa skulle dyka upp och få lämna salongen i ett slags brus av mystisk förälskelse. Men sen en totalvänding och de lägger in en bild som skulle ha platsat i ett avsnittsslut av NCIS. Nu gillar ju jag iförsig NCIS (fast inte lika mycket efter att Kate dog) men det sista jag vill tänka på efter 2 timmars känsloladdat hjärtbultande är en serie som inte ens visas på dagtid längre pg a för dåliga tittarsiffror.

Men ändå sitter jag här, nu. Och det känns som att någon har slagit mig i magen så att jag har tappat andan.
 
Det var något särskilt med den här filmen och jag kan rekommendera den till alla er som alltför ofta blir kära i kärleken.



When you can live forever,
                what do you live for?


HH.

Potatis, morötter och lök blev min middag idag - men det blev faen gott.

Det var det enda som fanns i kylen, har några burkar kokos-mjölk iförsig men jag fick lite avsmak för det sist jag fick för mig att laga brakmiddag åt mig och Amanda. Tror nog att hon kommer stå för matlagningen på alla våra framtida mat-intagsträffar.

Lyssnar på Håkan Hellström, det var längre sedan än jag egentligen förstår att jag har funnits. Jag skiter i vad folk säger om dig vännen min, det finns inte en låtskrivare som någonsin fått mig att bli så överlyckligt kär i livet flera gånger om. Du kommer alltid vara världens goaste Göteborgare, så det så. SUG PÅ DEN VIKTOR BERGGREN!

Ska gå på bio ikväll och se Twillight som jag så länge velat se, tillsammans med Miccan, KG och kanske Filip. Popcorn ska jag äta också, i mängder!

Ja, jag har bara en sak att säga...

Jazzhuset är fullt av trix, koka kola-chiks och kicks, han har skrivit det och det och hon är där från sex till sex. UT på synthezeizer-golven NER i ljuva livet UPP på taken ÖVER staden UNDER fabriksmolnen.
Jag ser: Elvis-pojkarna som slänger upp påskliljorna, andra långgatan-flickorna med hjärtat av på mitten när jag går runt här i feber nere vi kanalerna och nån' dag är jag glömd här. 


...eller några stycken blev det visst.

<3


Lost.

Jag är en trött . . . 

...och allmänt sömnig typ, idag iallafall.

Var på jobbet tills halv fem och tittade igenom alla tagningarna ifrån ihelgen och katalogiserade upp allt i små fina rotmappar och undermappar. Rooligt värre. Nej, men det var definivt nödvändigt.

Det blev ingen filmkväll ikväll heller, my bad this time. Är så jävla trött när jag kommer hem att jag inte pallar att göra någonting, och dessutom...

...så har jag sett de två nya avsnitten av LOST!!

Efter ca ett halvårs väntan fick jag dom äntligen utbrända av en snäll själ och det förgyllde hela min dag! Karaktärerna står förvisso och stampar på samma ställe efter 2 avsnitt (ytterst ovanligt när det gäller Lost) men det kvittar för fyfan vad bra det är. <3

Och i samma veva fick jag också ned några av bilderna som jag pratade om sist, så de kommer snart upp på sidan. Ska bara gallra lite.

Jaha, nu kom en smurf hit och äter upp mina Cheez Ballz. ;-)

Godnatt.




Foto: Robert Wagner

No more fking cookies.

100- tals choklad&havre kakor, ett major screw up av mig och en hel helg av illamående och magont senare är nu café-scenen klar.


Kan ju tillägga att det var kakornas fel, allting. 

För er som inte har den blekaste aningen om vad jag pratar om kan jag avslöja att vi håller på att spela in en film här i Västervik. Mitt jobb är att tillsammans med Micke regissera, skriva, fixa ljus och lite allt möjligt, jag är också huvudrollsinnehavare så det kan lätt kännas aningen överväldigande ibland.  Idén till det här projektet står Svante P för som genom sina ögon och med egna upplevelser vill beskriva den lilla människans kamp mot makthavarna. Handlingen utspelar sig främst i en estetklass på en liten friskola i Västervik, där eleverna fokuserar mer på de estetiska ämnena än de obligatiorska kurserna och med en rektor som ständigt hamnar i konflikt med skolverk pg a gamla förlegade regler och följelser som inte borde stå i vägen för det faktum att elever faktiskt trivs väldigt bra på skolan och mobbning och utfrysning är något som inte alls existerar.

Vi har några olika alternativ till titel på filmen men väljer att inte skriva något om det tills det är fullständigt utrett (regissörer och producent emellan).  ;-)

Den sista juni ska filmen vara inspelad, redigerad och klar så det blir nog inte många lediga helger fram tills dess.

Det märks tydligt att jag inte är hemma så mycket längre, det ser verkligen total- äckligt ut här inne. Har diskat nyss men bara det tog 40 minuter liksom. blä.

KG kommer hem idag ifrån Sälen, vi ska tillsammans med Alec och kanske Robert glo på film "Kiss Kiss - Bang Bang ". Och jag och KG ska planera upp vilka låtar vi ska köra nästa månad. Vi har nämligen fått spelning på en pub i Ankarsrum av alla ställen, har aldrig varit där och har vi tur så sitter det väl någon vid baren och hummar med lite. I don't mind really, ska bli så jävla kul att spela så jag skiter i vart det är och vem som kommer och kollar.
 
Tog lite bilder med Robert för några dagar sen, några blev riktigt schyssta så jag lägger upp dom as soon I get my hands on em'.

Kan Kerstin ringa snart eller? När jag inte har tid att prata då kan hon ringa 5 ggr om dagen men när jag väl har tid och verkligen vill prata med henne då ska hon spela svårflirtad. . . den jäveln.

Ska nog ta och steka mig lite quornpytt tror jag.


Isbjörnsfadder.

Klimatet är en fråga som angår oss alla.

I flera generationer så har mänskligheten strävat efter bekvämlighet och lyx, när överlevnad, föda och tak över huvudet blev en självklarhet för många. Jag tycker inte alls att det är någonting som är underligt med detta, men när man nu märker att vår lyxiga livstil skapar stora problem för oss, för miljön, djuren och för våra kommande generationer bör alla dra sitt strå till stacken och hjälpa till.
Jag tänker inte sitta här och påstå att jag har gjort något särskilt världsförändrade (än så länge). Jag har med ljusa framtidsidéer försökt att uthärda mitt dåliga samvete och intalat mig själv att "snart så, jag reser snart och då jävlar ska jag kämpa för allt och alla som behöver mig". Men varför vänta egentligen? Jag har aldrig någonsin tidigare sett så många olika enkla metoder att hjälpa till och försöka göra världen till en lite bättre plats...

De senaste 35 åren har Arktis havsisar krympt med 14% och detta är katastrofalt, framförallt för isbjörnen som numera kan få simma sträckor som är bra mycket längre än vad de är byggda för att orka med, bara för att få tag i föda. Detta resulterar ofta till att de helt enkelt drunknar av utmattning.


WWF - arbetar ständigt mot klimathotet och utrotningshotade djurarter. För tredje året i rad har deras Isbjörns-patrull minskat konflikterna mellan människor och Isbjörnar i nordöstra Ryssland, där patrullen försökt locka bort björnarna ifrån civilisationen där de lätt blir offer för tjuvjakt och liknande. Pengar ifrån bl a Isbjörns-faddrar har betalat utrustningen som behövs för detta arbetet.
Att bli isbjörnsfadder kostar 100:-/månaden och då får du uppdateringar fyra ggr om året i nyhetsbrevet "Polarrapporten" med rapporteringar om WWF's klimatarbete.
 
Jag ska inte säga att hundra kronor inte är mycket pengar för vissa. Men det är ju lite det, det handlar om, det är lyx och bekvämlighet som har satt oss här. Nu är vi lata och feta och vi kanske måste inse att vi inte kan fortsätta vara så bekväma.

Gå in på http://www.wwf.se och läs mer eller bli fadder direkt.



Gör någonting för någon annan någongång.


Tv-spel ftw.

pffh!



Sitter med Filip och spelar "Crash-Bash"PS1 och har gjort så sedan 4 timmar tillbaka. Satt tillsammans med Amanda igår och nördade järnet framför samma spel och till "Worms 1", jag ser bara tvspels gubbar framför mig när jag stänger ögonen.
Är ledig idag och det är mäkta skönt, var och handlade brak-frukost tillsammans med Filip imorse och försökte vänja mig vid mina nya glasögon (som jag ska ha i filmen inte annars) med plastglas. Very nice.
När klockan närmar sig 16:00 så ska jag ta bussen hem till mor som kom hem igår ifrån Tenerife. Imorgon blir det jobbjobbjobb och åter jobb.

Woho, kommit till tredje warp-roomet nu!

Får se om jag spenderar natten ute i bushen eller om jag kommer in senare, jag ska hur som helst ta med en till PS1 kontroll om jag hittar och en massa brädspel. Vet inte vart jag har tänkt att få plats med allt, min lägenhet är 26kvm och jag har prylar för ett tvåvåningshus.

Det är så härligt när snön och isen smälter och man märker alla små trevliga spår lata hundägare har lämnat efter sig. Ett tips på ett roligt tidsfördriv är att räkna bajskorvar från plats A till plats B när ni är ute och promenerar. Förra året hittade jag och Ina en som definivt måste ha varit mänsklig. Creepy.

Nu måste jag iväg med bussen snart, kanske skriver lite senare.

Hejdå.

nytt inlägg.

Slutat tidigt idag, skönt!

Var uppe vid 08:00 och filmade Anna Skiöld som gestaltar min huvud-motspelerska; Clara. Det gick bra, den flickan är en naturbegåvning och så perfekt för rollen. Kanske borde säga det till henne också? Satt senare tillsammans med Ted, Elin och Viktor och repeterade "café scenen" som vi ska skjuta hela nästa helg nere på Congero. Vi är i behov av statister så om det är någon som är peppad på att sitta och fika, småprata eller spela lite biljard i några timmar så är det bara att höra av sig. ;-)


Amanda P.S - SCRIPTA.

Det var en bra tid sedan jag var på scenen och hade teatern nära, så jag kände mig lite nervös och osäker vid manusläsningen idag. Men jag tycker ändå att det blev bra, jag gjorde så bra ifrån mig jag kunde, just då.
 
Efter att Jill har åkt hem, lite senare idag, så ska jag och Amanda spela tv-spel och göda oss. Filip kommer väl hem ifrån Sthlm lite senare så får se om vi ska ses något.


Nej, nu blir det repris av Let's Dance, popcorn och manusläsning!


Hejdå.


P3 guld.

Sitter nu här med Jill och Viktor och tittar på P3-guld galan.

Fin gala måste jag säga, Anders "Ankan" Johansson var väldigt bra som programvärd, han var så töntig att det blev överdrivet men lyckades ändå hålla balansen på något vis, rolig kille.
Pinsamt när Lykke Li tackade för priset: bästa pop, när det var priset som årets nykomling hon hade tilldelats.
Well we all do mistakes.
Riktigt bra framträdande av Soundtrack of our lives - önskar att jag hade fått chansen att se dom live någongång. Kul att se att Håkan fortfarande är i form, jag har känt mig lite bortkopplat ifrån Musik-Sverige de senaste åren men det är något som det ska bli bättring på, banne mig. 
Mattias Edlund, sångare i bandet Motorhomes (Viktor har upplyst mig om detta, visste inte ens att det fanns ett band med det namnet innan idag) har nu startat ett soloprojekt vid namn John Me och hade idag sin debut på galan där han uppträdde tillsammans med Amanda Jensen. Riktigt, snuskigt bra - och cool ljussättning kan jag få tillägga.  Hoppas att vi får se mer av honom inom en snar framtid.

Annars då?

Jo... Vi har tittat på Arn - Riket vid vägen slut, jag tycker om de filmerna även ifall de är något förutsägbara. Väldigt välgjorda och uttänkta och ja ni kan ju läsa Amandas intressanta frågeställningar på hennes blogg, http://amandaps.blogg.se/ och till Amanda: Jag tror att du kan ha blandat ihop namn va, för det där är inte Magnus Härenstam. Magnus är ju han som är med i "Fem myror är fler än fyra elefanter" och "Jeopardy".


Ja och hur går det med vår film, blir det någon guldbagge nästa år kanske?
Vår andra inspelningsdag börjar kl 08:00 imorgon bitti (yääy!) och efter det blir det repetion den eftermiddagen för scener som vi ska skjuta nästa helg. Jag säger det, kommer inte att få en ledig helg nu på ett tag.

Men idag har det varit skönt att vara ledig. Har gjort sådant som aldrig är roligt att göra men alltid behövs och som när man väl gör blir så obotligt stolt över sig själv och trivs rätt bra i det, städning dvs. Jag har dammat, torkat, dammsugit, rensat, bäddat och sist men inte minst möblerat! Medan Jill sov, hon blev något chockad när hon vaknade upp senare till dammsugarens ljuva brus. Sedan gjorde jag ris och sesamnuggets med currysås till herrskapet och Viktor avrundade med en smarrig chokladpudding. Det var gott.


Jag borde nog gå och lägga mig nu, är inte känd för att vara den där härliga morgonpigga typen. Amanda påstår att det blir bättre när man tränar, jag vet inte om jag litar på det. Jag lär väl bli varse för eller senare hur som helst liksom.

bonne nuit.


Klister.

Seg som sirap.

Sitter här med Jill, hann inte till systemet så vi har druckit ungerskt hemgjort (hm?) blandat med fruktsoda. Det både luktar och smakar förvånande mycket klister. Har varit lite nojig ikväll och tror nog att vi kanske kommer att bli blinda på det här men hitills ser vi båda rätt klart, får se hur det blir imorgon. Jill är trött och opepp och jag är inte bättre jag tror inte att vi kommer att gå ut. Amanda och Ebba blir nog arga på oss, de är här ikväll och festar tillsammans med sina mödrar med en quest att de två också ska bli bästisar. ;-)
 
Amanda var vänlig och påpekade att om jag inte går ut ikväll så kommer jag nog inte få en utekväll på vääldigt väääldigt länge.

Jill sitter och funderar över om det faktiskt var flytande lim vi drack då hon tycker att det börjar bli klibbigt i gommen.
Runaway bride går på tv, jag har faktiskt aldrig sett hela förut. Det har jag ju inte nu heller iförsig.
Det ska bli skönt att gå och lägga sig snart, är väldigt trött. Jag kommer säkert ångra att jag inte gick ut ikväll...

hm.

Jag förstår inte den här filmen, varför gifta sig om man inte vill gifta sig?

Jill - "Ja, det är väl bare å va me karln!"

Vet inte om jag har sagt det högt förut men jag känner mig väldigt bra till mods just nu.

Nu ska jag sova, godnatt!

Artists.

I don't mind if you don't mind ...

• lyCkA • vaNiljglass  • kärlek • gråta • spela • sommar • avskY • sOlsken • mUsik •  naket • behöva • vilja • tro •  Vi • träd • fräknar • skapa • jag • lära • sova • upptäcka • vänner •  leva • jobba • gå • gråta • ramla • gRäs •  lEenden • kyssAr •  Drömma • glädje •  äta • konst • flyga • resa  • hallon • svära • värMe •  äventYr • närhet •   dansa • skratta • skrika • hoppas • springa • älska • tänka • simma •  sjunga • Måla • rInga • prata • sköNhet • Du •  ?

so can you read my mind?


Paus.

Hulken söööög btw!

...de hade riktigt häftiga idéer och visioner med den men det fungerade bara inte i praktiken.


Då har man sin första inspelningshelg avklarad. I lördags roade vi oss och alla de andra stackars skådespelarna med att gå igenom de två olika tagningarna vi skulle filma dagen efter, det gick fint. Söndagen gick också väl men både jag och Micke vaknade den morgonen och kände oss allt annat än krya. Låg i 40graders feber sen på natten, helt solo och väldigt svettig, inte roligt. Nu lutar det ändå åt att vi måste ta om de flesta tagningarna, inte pg a skådespelarinsatserna (som var way över förväntan) utan bara så medeltids-simpelt att vi inte hade solen på vår sida den dagen, den gick ned alldeles för snabbt och vi var ganska beroende av den.
Menmen vi lärde oss alltid något, right?

Jag har nyss insett att lediga helger är något som jag borde ha uppskattat och värderat högre än vad jag hitills gjort, men man vet aldrig vad man har tills man har förlorat det. Fast vad är en utekväll i Västervik? Alldeles långtråkig o-o-och dötrist och tråkig och alldeles, alldeles... Nej, det var nog bara det. 

Men vet ni vad? ...idag är det vår! Den kanske inte beslutar sig för att stanna i någon extremt långvarig period än men den gav oss ändå idag och jag är tacksam. Vet inte riktigt vad jag tycker om det ordet men jag är det, just nu. Det är jag också över att nya säsongen Lost kommer ut om en vecka exakt,  jag har längtat!
 
Har hittat en massa filmer jag vill se: Twilight, Låt den rätte komma in och öhm... det kanske bara var dom då. Nej, det är fler men dom ligger under en massa annan bråte i huvudet som jag inte orkar lyfta på just nu.

Tänkte gå hem till Amanda lite senare med en kortlek och spela av henne alla hennes pengar i poker. ;-)

Tillbaka till jobbet!


Ett tidsfördriv att dö för.

- Mätt & trött.

Det är så det ska vara, om man bara fick sova.

Jag gick upp tidigare imorse än vad jag har gjort på en evighet och värre blir det, 09 imorgon och 08 (!?) på söndag. Det är hårt att vara filmstjärna. ;-) Nu måste jag sitta och vänta ut tiden till 22 då tvättstugan blir ledig (har inga rena underkläder, sitter i kalsonger!) och kanske titta på Hulken på trean, om den är bra.

Solen är underbar, när den väl beslutar sig för att titta fram blir man som sig själv igen. Allt det gamla rinner av och problemen, kanske inte försvinner men, förminskas så rejält. Jag blir glad av solen, önskar att den ville stanna lite längre. Fast man ska väl inte önska för mycket nu i klimatförändringstider, det kanske inte är så smart va. 



Min lilla mamma och min moster åker till solen på Tenerife på söndag. Jag hade inte tackat nej till en biljett, fast dock så tror jag inte att en sol&bad- resa i 1 vecka hade gjort så mycket för mig längre. I need more. En resa med obestämd destination, utan tidsbegränsning. Jag är i behov av ett riktigt äventyr och då menar jag äventyr, med skogar, berg och vattenfall, jättar, älvor och trollkarlar.

Yea, I know I'm dreamer but I'm not the only one. Maybe some day you will join us? Then perhaps the world will live as one.

The one and only J o h n L e n n o n.

Blöhblö,  har faktiskt gjort mat idag själv, jag ska sluta att äta ute så mycket det kostar mer än vad det smakar, liksom. För helt ärligt det är inte ens gott längre, jag är bara för lat för att göra egen mat.

typ...

Suttit framför den här sidan i över en timma nu, har tittat på CSI och lite på Let's dance. Det skulle vara kul att börja dansa, skulle vara skönt.

Tvättstuga bli ledig!


Mens + Idominsalva.

Nu var det några dagar sedan jag skrev sist och det beror inte på att jag inte har haft någonting att skriva, utan att jag faktiskt inte har haft någon tid.

Tog sjukledigt idag ifrån jobbet, har varit förkyld/febrig i flera dagar och det blir inte bättre och det suger. Att cykla ut till Brevik mitt i natten i snöstorm kanske inte gör saken så särskilt mycket bättre heller men man måste ju leva lite. 

Var iallafall hos Hank igår, eller i hans föräldrars hus. Badade bubbelbad (med sanslöst mycket bubblor) och bastu och drack lite öl och annat gott. Emelie m.fl däckade precis när jag kom så det var jag och grabbarna ett bra tag tills hon vaknade igen och började blanda GT.  Emelie - nötskal.

Jag blev så förbannad här om dagen, skulle köpa tamponger på Hemköp och det kostar fking 50kr. Det är egentligen inte mycket pengar, särskilt inte när jag själv kan lägga ut 50 spänn på cigaretter nästan dagligen, men så jävla roligt är det inte att ha mens att jag vill betala för det! Jag tycker att det är absurt och helt otroligt idiotiskt att vi ska behöva betala pengar för någonting som hela landets kvinnor kommer att behöva under större delen av sina liv. Och egentligen så slutar det ju inte där heller, man får ont i magen, ont i kroppen, humörsvängningar, alla har inte pms eller ens värk i samband med menstruation men för dom som har det; hur mycket pengar ska vi behöva lägga ut på det? Efter det att man fyllt 21 så kostar "pms, p-piller" definitivt över 300kr. Så det blir rätt mycket pengar i slutändan, pengar som jag iallafall tycker SvenskaStaten borde stått för, för länge sedan.

Jag tycker verkligen att det borde tas upp en debatt om det.

På lördag har vi vår första inspelningsdag! Så det blir mycket att hålla ordning på nu framöver. Det kommer nog att gå fint, det känns så iallafall.

blöhblöh, nu ska jag smörja in min näsa med idominsalva och glo på tv.

Hejhopp!

Idominsalva - for the fking win!

Here comes the sun...

...little darling.

Det är massa snö ute, det hade varit väldigt mys men nu är jag inte så pepp på vinter längre liksom, längtar tills våren kommer.

Ojdå, råkade hosta så att det slemmade på hela min dator. fräscht, mhm, torka-torka.

Är fortfarande sjuk som en gnu, hatar det verkligen och det blir ju inte bättre av att det ser ut som skit här hemma heller. Min vackra gran är helt kaputt, så går det när man låter små blondiner springa omkring här själva på fyllan. Illa.
Den vägrar att gå i kartongen igen också, gaah blir så trött!

Borde:

* Diska
* Tvätta
* Dammsuga
* Få undan granhelvetet
* Duscha (då jag börjat lukta riktigt illa)
* Byta sängkläder
* Långsamt självdö


Vill:

* Ha en betjänt som gör följande:
* Kokar té åt mig
* Springer och köper en Bigmac utan kött med plusmeny och vitlöksdipp
* Städar hela min lägenhet
* Fixar alla säsonger av Lost och Samurai Champloo på dvd
* Sätter igång de ovannämda filmerna åt mig
* Masserar mina fötter tills jag somnar

Så mycket kräver jag väl ändå inte? Någon frivillig?


Itsumo nando demo.

Jaha, då var man ensam igen då.

Nu har både Kerstin, Ina, Jill, Ebba och Savitha dragit sig hemåt igen. Snart drar Emelie tillbaka till Norge och KG till Blackstad, är som sagt väldigt glad över att Amanda ska flytta hit så att jag har någon vettig människa att umgås med. ;-)

Sjuk och bakfull är man också (lär dig någongång Jasmine!), ska underhålla mig med att koka té, knapra piller, titta på Miyazaki's underbara "Spirited Away" och glida bort i en fantasidvala där det är varmt, mysigt, lyckligt och fullt av körsbärsblom.

Ikiteiru fushigi, shindeiku fushigi, hana mo kaze mo minnaonaji.



Nytt år - ny dag.

Skrev ett jättelångt inlägg om nyår i förrgår men så försvann det och jag är way to lazy för att skriva om det.

Men lite kortfattat så var det trevligt, aningen katastrofalt men det slutet var bra iallafall. Vad kan gå fel när man har ABBA i stereo liksom?

Jag, Amanda, Savitha och Kerstin roade oss med att städa hela fängelset igår, och jag och Micke städade uteplatsen idag. fyfan, det är kallt ute alltså!

Men nu är det iallafall ett nytt år och en ny dag så jag ska bli lite gladare av mig då det är många som har uttryckt en oro angående mitt något bitska humör, inklusive mig själv faktiskt. Så det ska det bli ändring på. Som min goda vän Ina sade, "Varför umgås med någon som bara får en på dåligt humör?" och det har jag inget som helst intresse av att fortsätta göra och det tycker jag inte att Ina ska göra heller för den delen. ;-)

Snyft, imorgon åker hon och Kerstin hem.

Lilla Emelie fyller 20 år idag. Grattis på dig söt! <3

Måste ringa henne och se om det blir något partaj, är inte så peppad egentligen har blivit så jävla förkyld men eftersom att det är tjejernas sista dag så får man offra sig lite för laget.

Alla tyckte om maten i förrgår iallafall! Förutom KG då men mat utan kött och KG går inte riktigt ihop. ;-)

Jag och Amanda ska börja träna och köpa gymkort och grejer, jag är riktigt peppad på det också det är det som är så skevt. Jag har aldrig ens varit inne på ettt gym i hela mitt liv, aldrig hållt på med någon sport. Jag har inte ens varit med på gymnastiklektionerna sedan i 7.an. Men det ska blir riktigt nice!

Jillsan och Viktor drog nyss också, jag och Jill lyckas aldrig vara själva av någon underlig anledning, så jag har bara en sak att säga Jill...    "Asså, äru dryg älle?"

Mm...

yeye. Blondie och K.et är pågång hitåt såo jag ska väl hoppa in i duschen.


RSS 2.0