Snøkaos.

Jobbade stængning igår, skapligt ont i føtterna.

Hatar att kænna mig blåst.
Dom bad mig rækna kassan och læmna kvar 2.000kr dæri, klart att jag då tror att jag ska rækna ALLT!
Me bright? No-no!
Sen fick jag gøra om det 512 ggr, innan jag kom ihåg vad jag hade ræknat. Nær jag æntligen var klar så informerar Saira (min typ chef, asgo) mig om att jag har ræknat 5 kronor som 1 kronor. 
. . . yey. Sen gjorde hon och Dan om det så att det blev rætt. 

Men annars går det riktigt bra, har hajat løsviktsmatsystemet nu tillsammans med vågen som krånglar och lever sitt egna liv. Det ær bara kassarækningen och exakt hur man larmar som ær kvar sen ær jag fan ready to go!

Vaknade av att det var ovanligt kallt i mitt rum. Nær jag øppnade øgonen fick mystiskt nog se att det snøade in i mitt rum. Fønstret vægrade stængas så jag løste det hela med elementet på full fræs och att dra tæcket øverhuvudet.

Jag och Ina har lunchat idag, 200:-, inte gott och inte okej. Det gør vi inte om...
Vi ska køpa træningskort på søndag också, så att det blir lite fart på flæsket.

Længtar till Spanien i sommar, længtar till sommar øverhuvudtaget. Speciellt eftersom att den underbara våren verkar ha førsvunnit totalt i dagens snøkaos. Snøar det jærnet i Væstervik med?
I hope not, jag ska fan bara packa sommarklæder nær vi åker. ;-) 

Nu ska jag snart ivæg till jobbet. Jobbar stængning idag med och nu ska jag fan rækna kassan rætt! Banne mig!

Imorrn kvæll blir det party før på søndag ær jag ledig, så skønt. Har jobbat hela veckan annars.


 

Snart hemma...

Ont i føtterna...

Var på date igår.
Det var extremt pinsamt, før jag fattade ju inte att det var en date , eller jag fattade inte att han såg det som en date, førens efter någon timma. Det plingade till nær vi drack øl på ett stælle och han skulle børja massera mig mitt upp i alltihop.
Snabbtænkt, jag ja!

Nej, usch. Och så ær han min arbetskamrat också, perfekt. Men jag tror att jag lyckades styra av det hela rætt snyggt med många gæspningar och "Guuuud, vad jag ær trøtt! Måste verkligen hem och sova nu alltså!!!!".
...klockan 17.30

Men jobbet går riktigt bra, det ær t o m riktigt kul emellanåt. Har jobbat varje dag sedan i måndags och ska jobba hela veckan ut. Børjar inte førens 16.00 idag, hærligt att man vaknar vid 08. Jag ska jobba kvællspasset lørdag, søndag - också sjælv. Tur att vi stænger vid 23, folk hinner inte bli alltfør odrægliga då.

Længtar hem som fan, idag ær det bara 11 dagar kvar tills vi kommer. Blev lite ledsen nær jag fick reda på att vi inte alls ska stanna lika længe som jag trodde. 
Jag åker till Væstervik med Daniel och Rasmus den 6.e, sen åker dom hem igen søndagen efter. Men jag kanske kan åka hem med Marie, Frida och Ina - dom åker hem på tisdagen veckan efter. 5 dagar kænns lite, lite.

Får se hur vi fan vi ska få plats allihop, Ina kommer och bor i min lægenhet den 4.e, tror att Amanda ær dær då med. Sen kommer jag den 6.e. Ingi och Mats den 8.e. Sen vet jag inte nær Savitha kommer eller vad hon planerar men jag antar att hon också sover hos mig. Tur att Kerstin har en lægenhet att sova i allafall, vet inte vart Ida och Ebba ska sova heller. Hoppas Filip och Viktor har fått sin lægenhet tills dess, så kan vi drøsa øver några dit.
Men finns det hjærterum finns det stjærterum. <3

Och Ina ær kær, det ær hærligt att se. ;-)

anyways...

Vi har sett på lite Nørsk film också.

Fritt Vilt 1 & 2 - nørsk skræck. Riktigt bra! Fast ettan ær avgjort bættre æn tvåan.
Mannen som ælskade Yngve - Ina's nya favorit. Sjukt bra film. Riktigt fin och ærlig, ni måste se den.

Och till den absolut sæmsta filmen jag sett på længe.
Watchmen. Det ær ett mysterium hur den kan ha fått så høga ratings. I varje tidning jag læser får den næstan høgsta betyg. VAR TITTADE NI!? Folk gick seriøst i från bion, och jag och Ina fick skrattanfall efter skrattanfall och det GÅR INTE att sluta titta på Dr. Manhattans snopp, den dinglar liksom fram och tillbaka - hela tiden.
Funderar dock på att se den igen, bara før att få skratta lite.
Nej, usch ingen bra film. Værdeløst skådespeleri och den førvillar æn hela tiden.

Nu ska jag ut på stan och køpa tejp så att vi får upp våra namn på brevlådan.

HEJDÅ.


Fotboll.

Idag har varit en riktigt fin dag!

Men fint væder och glada mænniskor. Har varit på en fotbollsmatch i Oslo, tillsammans med Mats & Ingi. det var nog minst 6 år sedan jag var på en match senast. Ær inte direkt intresserad, alls, men det var riktigt mysigt. Jag bara gjorde som alla andra, føljde strømmen liksom. applåderade och stællde mig upp, buade nær de andra gjorde det. Det var sækrast, det var fullt med galna fotbollssupportrar. Man vill ju inte gøra någon upprørd i onødan genom att 50 minuter in i matchen fråga vilket mål som ær "vårat"... før det gjorde inte jag. Absolut inte.

Nu sitter vi och dricker lite øl. Mats ska ut och festa med några nissar och Ingi ska vara barnvakt, Ina jobbar tills 11 - 12 ikvæll så jag vet inte vad fan jag ska gøra. Jag har redan storstædat hela lægenheten idag och børjat måla om i garderoben...

Men idag har varit en riktigt bra dag. Jag och Ina tar med våra två favorit norrmæn till Væstervik i påsk. Dom ær urgoa, ni kommer att ælska dom mina damer ;-)

Nu ska jag vara lite social...

PUSS PUSS

Norrmæn.

Sitter hemma hos Mats & Ingi, våra vældigt underbart snælla grannar...

Fast dom tycker inte om Burger King och dom lægger ut råttfællor i kællaren. ;-)

Jag børjar på 7-eleven på måndag, ser faktiskt fram emot det som fan.
Dom på Thon hotell vill att jag ska komma och jobba hos dom i servisen med men jag vet ifan. Restaurangbranschen ær inte riktigt min grej, springa runt och kyssa røv, plocka undan efter andra mænniskor och få skit så fort någonting går fel (vare sig det ær mitt fel eller någon annans). Jag menar inte att vara otacksam eller kræsen. Jag ær hær før att tjæna pengar, visst men om jag børjar jobba på ett jobb dær jag VET att jag kommer vantrivas, (læs: få ångestattacker och vilja peta ut folks øgon med vassa føremål) så kænns det inte riktigt vært det, jag menar vad væljer man:

7-eleven folket verkar riktigt goa. Man behøver inte vara en bitterfitta bara før att man ær chef, det ær inte många som greppar den delen.

Har førsøkt rækna lite på hur jag ska ha råd i sommar med att leva. Før mina planer ær ju att åka hem till viken i juli och sen till Spanien i någon vecka i augusti, sedan tillbaka till Jessheim. Men så som det ser ut nu kommer jag inte ha råd att direkt spara mer æn høgst 10.000, och det ska isåfall ræcka till 2 halva hyror, i Væstervik och hær i Jessheim, mat, mobilrækning och andra prylar. Før, før en gångskull så tænker jag inte hålla i pengarna (som om jag någonsin lyckats gøra det, men vi kan væl låtsas?) utan vill kunna spendera lite på klæder och annat skit.

Ojdå, nu har båda norrmænnen somnat. Hm... vad kan man hitta på før kul med två sovande norrmæn och en spritpenna?

...Nej, jag ær alldeles før feg!

GODNATT.

Ægg.

Sitter på biblioteket igen...

Det ær riktigt fint væder idag igen. Det får æn att må lite bættre, igår var jag inne i någon liten svacka. Tror att det kom i samband med att jag var extremt uttråkad och rastløs. Gick och lade mig før att sova klockan 21.00 efter att ha sett två filmer, sov till nyss..

Kænner mig dock pigg och glad nu. :-)

Jag var tvungen att inførskaffa lite nya klæder. Jag ægda bara ett par byxor som det inte var hål i och dom var inte smickrande. Så nu har jag føljt i Ebba's fotspår och køpt mig 2 par "jeans-leggings", varav ett par ser exakt ut som dom tunna, svarta cheap monday jag hade sist, bara att det inte ær dragkedja och knappar på då. ;-)

Handlade massa mat igår, jag fann styrkan att neka Burger King (som ær mitt nya favoritstælle!) och køpa mig burkmat istællet. woho, bravo Jasmine!

Har ingen aning vad jag ska gøra idag heller. Har børjat læsa om Twilight bøckerna och sysselsatt mig med att gå vældigt långa promenader. Problemet ær att låtarna på min mobil børjar bli saligt, tjatiga nu.

Det var riktigt skønt att få prata med Jennie igår, hon får mig att må bra. :-)

Sofi planerar nu att åka till Australien och jobba istællet før att komma hit. Jag hade också tankarna på det før några månader sedan, nu låter det riktigt lockande. ;-P Skønt med lite miljøombyte.

Jag och Filip ska iallafall åka till Spanien i augusti, 2 veckor i deras lægenhet. Ser fram emot det som fa-an. :-)

Uuh. Vill inte ens veta vad min mobilrækning kommer att ligga på næsta månad. Jag ska verkligen førsøka att varken svara eller ringa så mycket. Det får bli 30 min msn på biblan istællet.

Ska bort till 7-eleven efter det hær och imorgon ska jag till Thon Hotell på intervju. Jag hoppas på båda.

Det har typ gått en vecka och jag saknar redan alla jættemycket, det ska bli skønt att komma hem en vecka till påsk. Då ska jag mysa och æta ægg.

Skriver kanske imorgon.

PUSS

7-eleven.

Tjoho.

Igår, hade jag varit arbetsløs i en vecka, exakt. Och vet ni vad? Jag har rætt sækert också fått jobb! woho! På 7-eleven, personalchefen tyckte jættebra om mig och jag ska prata med høgsta chefen idag på intervju men det ær 90% sækert att jag får det. Sen nær jag kom hem igår så ringde chefen før Thon hotell, precis vid flygplatsen och hade lite extra jobb att erbjuda mig. Så jag ska dit på torsdag på intervju. Inte illa før mindre æn en vecka! ;-D

Idag, har det varit riktigt fint væder, soligt och mys. Den jævla snøn kanske smælter bort om jag har tur, men jag verkar ha rætt bra flyt idag. Det kænns så.

Værldens mest irriterande norska sitter brevid mig på biblioteket och pratar ashøgt i telefon på sjukt irriterande norska...

Jag hoppas verkligen att Amanda beslutar sig før att komma och bo hos oss. Det skulle vara vældigt mysigt. :-)

Gaah, jag vill ha internet hemma! Det ær så segt att man bara får sitta en halvtimma.

Men det kænns som att saker børja ordna upp sig nu, det kænns bra. Bara jag får jobbet så ska jag verkligen anstrænga mig stenhårt och spara pengar.

Något som dock suger rætt stenhårt ær att den tredje Twilight boken "Ljudet av ditt hjærta" nu ær færdiglæst och totalt slut. Nu finns det bara en bok kvar, och nær den ær slut... så finns det ingen alls!

Funderar på att inte læsa den alls.

Nej, nu måste jag bege mig. Skriver kanske imorrn igen !

HEJDÅ.

Framme.

Så, nu sitter jag på biblioteket i Jessheim. Det ær fyllt med snø och en masssa blask. Var ute igår och førsøkte dela ut lite CV.n på den nyøppnade gallerian men det gick inte så bra. Typ 2 læt næstan positiva men vi får se. Ær idag på jakt efter skattekontoret, det ær lættare sagt æn gjort nær man inte førstår ett ord av vægbeskrivningarna. ;-P Jag måste fixa norskt legg och kontokort. Hoppas att jag hittar dit... Jag saknar alla jættemycket redan och det suger.

Lægenheten som jag bor i tillsammans med Ina ær iallafall jættefin. Det ær en 3.a och vi har varsitt rum, det finns inte så mycket møbler dock så det kænns aningen øde. Ingen spis eller kylskåp heller... ;-P Så jag har fått gøra mitt bæsta med att visa på mina kulinariska mæsterverk i mikron!

Nu får jag fortsætta min vandring. Adjø!

<3

Norget.

Jaha ni...

Det här blir nog troligtvis det sista inlägget i bloggen på ett bra tag och det kommer tyvärr inte bli långt heller för att jag är stressad som en gnu.

Jag har flängt runt de senaste dagarna som en yr höna i jakt på telefon nr, papper, prylar och människor. Det finns väldigt många jag skulle vilja ha hunnit säga hej då, till men i brist på tid så blir det inte så många. I nuläget ser det ändå ut som att jag kommer hem om en månad lite drygt, för att hämta mer saker så det är ju inte ljusår kvar.

Jag är som mest stressad över arbetsförmedlingen och soc, och att dom ska få sina papper och allt annat i tid. Hälften av sakerna som jag skulle ha skickat med har jag inte hunnit så jag antar att allt är helt menlöst ändå. Skitsamma, jag känner att när jag väl kommer iväg så kommer saker att ordna upp sig allt efter som.

Ser inte fram emot bussen i morgon, men flyga ska bli kul...även om det bara är för en timma.

Det har varit jättefint väder ute idag. Riktigt mysigt, Filip gjorde en asgod wook med nudlar och vi lyssnade på Gipsy King's i solskenet. Det var fint. :-)

Hoppas att det inte är för kallt i Norge, jag äger inga varma kläder!


Men vi syns snart mina vänner. Jag kommer sakna er alla... <3



VASKARUHADÅ!?!??!??!?!

Lost s05e08

Kände att jag var tvungen att skriva ett litet inlägg om det senaste Lost avsnittet såhär på kvällskvisten.

Avsnitt 8 av 5.e säsongen, är helt utan tvekan det BÄSTA avsnittet jag någonsin sett. Jag satt upplöst i tårar. Seriöst. Det var så skevt ifrån början och jag tyckte verkligen att författarna verkligen lyckats virra till det ordentligen den här gången men fyfan alltså, vilket avslut. Det var så sjukt-sinnessjukt bra. Otroligt vackert och helt genialiskt.

Tror nästan att jag måste se det igen.




Haj!

OJ!

Nu var det bra länge sedan jag klottrade ned något i den här bloggen. Den längsta pausen jag haft ifrån bloggvärlden tror jag. Inte för att jag har saknat det något särskilt. Kanske så försöker jag, undermedvetet, att avvänja mig då jag vet att i Norge kommer jag inte ha tillgång till vare sig dator eller internet. Vet inte ens om jag skrivit det men på tisdag (10.e) så blir det Norge för min del. Jag ska ta flyget från Arlanda till Jessheim för att stanna i en vecka och febrilt söka jobb.

Jag har verkligen legat på latsidan med ALLT på sista tiden, har mest suttit still, utan att röra en fena. Och sötsuget sen! Vet inte om jag någonsin förut i mitt liv har varit så sugen på allt som inte är bra för en. Typiskt.

Hah, jag vågar inte ens titta på mina läsarsiffror längre. Dom måste ha sjunkit rätt rejält de senaste veckorna.

Har börjat på den tredje boken i Twilight serien. Börjar bli saligt trött på huvudkaraktärens, Isabella Swahn, eviga gnäll och dåliga självförtroende. Hade inte författararen kunnat ge henne lite mer ryggrad och skinn på näsan? Det hade gjort läsningen aningen mer intressant. Faktiskt.

Ebba och Jonna kommer hit imorgon. (woho!) Så vi planerar att ha en liten tjejkväll tillsammans med Semlan, Jill och Ämända. Det har varit för mycket grabbar inblandade hitills.

Kram.

RSS 2.0